Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، مدتی‌ است که صنعت لوازم خانگی بخش قابل توجهی از اخبار اقتصادی کشور را به خود اختصاص داده است، در این مدت جهت‌گیری‌های متعددی از سوی کارشناسان اقتصادی پیرامون این مسئله شکل گرفته و بسیاری از رسانه‌های رسمی کشور به همراه برخی از رسانه‌های معاند این موضوع را پوشش داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فارغ از فضای رسانه‌ای شکل گرفته در این رابطه نگاهی به بازار لوازم خانگی کشور در حال حاضر می‌توانند زمینه رد و تایید اظهارات کارشناسان اقتصادی پیرامون مسائل صنعت لوازم خانگی را به دنبال داشته باشد، بر همین اساس به منظور دریافت دید حقیقی از فضای صنعت لوازم خانگی کشور سری به یکی از مراکز مهم خرید و فروش لوازم خانگی در پایتخت زدیم.

 

* «سه راه امین حضور» بزرگترین بازار لوازم خانگی پایتخت

به طور قطع اگر از هر 10 نفر ساکن شهر تهران، محلی برای خرید انواع لوازم خانگی را سوال کنید، 9 نفر آدرس سه راه امین حضور را به عنوان بورس لوازم خانگی به شما می‌دهند.

‌میدان بهارستان را که از خیابان مصطفی خمینی به سمت جنوب بروید به تقاطع خیابان امیر کبیر می‌رسید که به چهار راه سر چشمه معروف است، خیابان امیر کبیر را که به سمت شرق بروید فروشگاه‌های لوازم خانگی بسیاری را خواهید دید.

کمی‌جلوتر به خیابان ری می‌رسید که به خیابان امیر کبیر منتهی می‌شود این تقاطع همان سه‌راه امین حضور معروف است. با وجود اینکه نام خیابان چراغ برق سال‌ها پیش به امیرکبیر تغییر پیدا کرد اما سه راه امین حضور که روزگاری محل باغ‌های خرم آقا علی آشتیانی امین حضور، از مقربین و نزدیکان ناصرالدین شاه بود، همچنان به همین نام شناخته می‌شود.

* از هر 10 محصول فقط 1 محصول ایرانی دیده می‌شود

بازدید میدانی از شرایط سه راه امین حضور می‌تواند دید قابل توجهی از شرایط کنونی صنعت لوازم خانگی کشور را منتقل کند، در پیاده رو که قدم می‌زدم، پیرمرد سال خورده‌ای توجه مرا به خود جلب کرد که با یک گاری حرکت می‌کرد، از پیرمرد پرسیدم، چندسال است که در اینجا فعالیت می‌کنی، به مزاح پاسخ داد از اول من اینجا بودم، آمدند و دور و برم را دیوار کشیدند و نام این منطقه را امین حضور گذاشتند.

سوالی بود که مدت‌ها ذهن مرا به خود مشغول کرده بود، با پیرمرد خوش صحبت مطرح کرده و از او پرسیدم بازار لوازم خانگی الان با بازار لوازم خانگی 10 سال پیش چه تفاوتی دارد؟‌ پیرمرد با خنده گفت، روزگاری کل این بازار را که می‌گشتی، هیچ جنس ایرانی پیدا نمی‌شد اما امروز از هر 10 قلم جنس حداقل یکی ایرانی است.

آنگونه که از صحبت‌های پیرمرد بر می‌آمد، صنعت لوازم خانگی بومی کشور توانسته است، نسبت به سال‌های گذشته پیشرفت کمی داشته باشد اما به نظر می‌رسد، همچنان بازار این لوازم در کشور متعلق به کالاهای خارجی است.

به مغازه‌ای که نمایندگی یکی از شرکت‌های ایرانی فعال در حوزه لوازم خانگی بود، سری زدم، مغازه بسیار بزرگ بود و هنوز نشانه‌های از برندهای خارجی آن هم در یک نمایندگی محصولات ایرانی دیده می‌شد.

 

*شرکت‌های ایرانی به تازگی سلیقه مشتری را هم در نظر می‌گیرند

آقای حسنی، مغازه‌دار بود و به سراغ من آمد، همان ابتدا به او گفتم، چرا با وجود اینکه نمایندگی این محصول ایرانی هستید اما همچنان برخی از تبلیغات محصولات خارجی در مغازه شما مشاهده می‌شود؟ پاسخ داد: سال‌ها پیش قبل از ترک ناگهانی کالاهای کره‌ای، نمایندگی یکی از این محصولات را داشته و پس از آن به سراغ کالای ایرانی رفته است.

از او پیرامون تفاوت کالای خارجی و کالای ایرانی پرسیدم و تاکید کردم که به عنوان یک متخصص و فروشنده نظر بدهد، آقای حسنی گفت:«کالاهای ایرانی تازه دارند به سلیقه مشتری ایرانی پی می‌برند و از محصولات زمخت و بی‌قواره ایرانی، تازه داریم به محصولاتی در حد ظاهر محصولات خارجی می‌رسیم.»

به آقای حسنی گفتم «خب کیفیت چه می‌شود؟ مادربزرگ من یک یخچال ایرانی قدیمی دارد که هنوز عین ساعت کار می‌کند، آیا کیفیت محصولات ایرانی قابل رقابت با خارجی‌ها است؟» این مغازه‌دار پاسخ داد: «برای مقایسه کیفیت باید کالا را با کالا مقایسه کرد، از طرفی خود کیفیت پارامترهای مختلفی دارد، برای مثال در کالایی مثل یخچال، کیفیت برخی نمونه‌های ایرانی از خارجی‌ها بهتر است. اما مثلا در کالایی مثل ماشین ظرف‌شویی، فاصله بسیار زیادی بین کیفیت کالای ایرانی و خارجی داریم.»

آقای حسنی از برخی جزئیات کالاهای ایرانی نیز بسیار نگران بود، او می‌گفت، هفته گذشته یک اجاق گاز به مشتری فروختم و دو روز بعد مشتری با عصبانیت مراجعه کرده و گفته نزدیک بوده آن اجاق گاز زندگی‌اش را به آتش بکشد زیرا ورودی گازی ترک داشته و گاز از آن نشت می‌کرده است.

این فروشنده مدعی بود، کل آن محصول اجاق گاز اگر هزار پله بهتر از محصول خارجی باشد، با یک اشتباه ساده در یک بخش بسیار ساده‌تر می‌تواند کیفیت را زیر سوال ببرد و تولیدکنندگان داخلی بهتر است با وسواس بیشتری کالاهای خود را روانه بازار کنند.

*ماجرای کالاهای ایرانی که با برند خارجی معامله می‌شود

از آقای حسنی خداحافظی کردم و به یک مغازه نسبتا کوچک‌تر واقع در پاساژی رفتم، یک زوج جوان پیش از من با فروشنده صحبت می‌کردند، خانم تاکید داشت که یخچال فریزر با برند خارجی می‌خواهد، زیرا همه جهیزیه‌اش از یک برند خارجی است. فروشنده از قیمت کالای برند خارجی گفت و دختر خانم با چهره‌ای در هم رفته، از قیمت کالای ایرانی پرسید. علاوه بر آن زوج جوان، من هم از تفاوت قیمتی مطرح شده تعجب کردم، زیرا کالای خارجی تقریبا 2 برابر کالای ایرانی قیمت داشت، آن زوج جوان بدون خرید هیچ وسیله‌ای از مغازه خارج شدند، فروشنده غر غر کنان می‌گفت، من نمیدانم چرا همه مشتری‌ها دنبال جنس خارجی هستند. به او گفتم، خب شاید کیفیت بهتری دارد، فروشنده که همه او را اصغر آقا صدا می‌کردند، گفت:« من فروشنده‌ام و کیفیت همه کارها دست من است، بعد شما می‌گویی کیفیت خارجی بهتر است، مسئله کیفیت نیست، این ها همه از روی چشم و هم چشمی است.»

به او گفتم، چرا مدعی هستی که کیفیت کالای ایرانی و خارجی برابر است، اصغر آقا به من گفت:« چون هر دو در یک جا تولید می‌شوند.»

پاسخ این فروشنده کمی مرا به فکر فرو برد، در همین حال اصغر آقا ادامه داد: «پشت پاساژ بانه‌ای‌ها که بروی، با کارگاه‌هایی مواجه می‌شوی که یخچال ایرانی 20 میلیون تومانی می‌آورند، نشان‌اش را می‌کنند، یک نشان 50 هزار تومانی سامسونگ روی آن می‌چسبانند همان یخچال را 50 میلیون به مردم قالب می‌کنند، مردم هم خوشحال که در بازار کالای خارجی خریده‌ایم.»

به او گفتم، یعنی فرق ظاهر و کیفیت کالای ایرانی فقط یک برچسب است؟ اصغر آقا دو یخچال خارجی و ایرانی را به من نشان داد. بله واقعا ظاهری بسیار شبیه به هم دارند و اصلا بدون نشان قابل تفکیک نبودند.

حرف‌های اصغرآقا مرا وا داشت تا خود به پشت پاساژ بانه‌ای‌ها بروم، کارگاه‌هایی آن‌جا بود، درب یک کارگاه باز بود داخل که رفتم دیدم 2 کارگر غیر ایرانی در حال تعویض برند بودند، در تعجب بسیار بودم که ناگهان یک نفر از اتاقکی در بالای کارگاه پایین آمد و مرا از کارگاه بیرون کرد و معترض شد چرا بدون اجازه آمدم. خواستم با اون هم‌کلام شوم اما به نظر می‌رسد، بسیار ناراحت از ورود من بود و کار داشت به دعوا می‌کشید که از آن ناحیه خارج شدم و به پاساژ بانه‌ای‌ها رفتم.

 

* فروش تلویزیون‌هایی که حتی نمی‌توانید کارتن آن را باز کنید

آن‌جا بود که با اصطلاح «شوتی» مواجه شدم. کالاهای خارجی که نمیدانم واقعا خارجی است یا همان کالای ایرانی تغییر برند داده شده است و یا کالاهای بی‌کفیت های‌کپی با درج برند معتبر است‌، از بانه با ماشین‌های سواری که به آن شوتی می‌گفتند، با سرعت بسیار زیاد و خطرناک به تهران رسیده و در پاساژ بانه‌‎ای‌ها به فروش می‌رسید، بیشتر این کالاها تلویزیون‌های کره‌ای بودند؛ شوتی‌‌ها در تأمین این لوازم خانگی قاچاق در امین‌حضور نقش عمده‌ای دارند.

قیمت این تلویزیون‌ها مشابه قیمت تلویزیون‌های ایرانی اما 10 تا 15 درصد ارزان‌تر از نمونه مشابه خارجی در مغازه‌ها بود اما شما حتی حق باز کردن کارتن تلویزیون پیش از خرید را نداری و اگر کارتن را باز می‌کردی، دیگر آن کالا برای تو بود و باید پولش را می‌پرداختی، این کالاها حتی ضمانت‌ هم نداشت و در حقیقت به خاطر 10 تا 15 درصد قیمت باید شانس خود را امتحان می‌کردی و اگر بدشانس بودی کل پولی که دادی بر باد می‌رفت.

فروشندگان پاساژ بانه‌ای‌ها هم سیاستمدارانه اعصاب درست و حسابی نداشتند و تنها در حد 2 جمله با مشتری صحبت می‌کردند.

* روزانه بیشتر از 100 شوتی از جنوب کشور به تهران می‌رسد

از پاساژ بانه‌ای‌ها بیرون رفتم و در پیاده رو قدمی زدم، بر اساس مشاهدات ویترین مغازه‌ها به غیر از واحدهای تجاری نمایندگی محصولات داخلی، بیشتر مغازه‌ها کالاهای خارجی می‌فروختند، این مشاهده با اظهارات پیرمرد باربر نیز مطابقت داشت، برای پرسش پیرامون این مسئله به یک واحد تجاری در پاساژ ثامن‌الحجج رفتم و پرسیدم‌ مگر ورود محصولات خارجی ممنوع نیست، پس این محصولات خارجی از کجا تامین می‌شود؟ یکی از فروشنده گفت: بسیاری از این محصولات توسط شوتی‌ها از مرزهای کشور وارد کشور می‌شود. او می‌گفت، روزانه بیش از 100 ماشین شوتی از مرزهای دریایی جنوب کشور به سمت امین حضور روانه می‌شوند و این کالاهای خارجی را به بازار تزریق می‌کنند.

از او پرسیدم حالا این کالاهای خارجی بیشتر فروش می‌رود یا کالاهای ایرانی؟ این فروشنده گفت: «جنس در امین حضور روی زمین نمی‌ماند اما به همان نسبت که کالای خارجی در پاساژ بیشتر است، فروش خارجی‌ها هم بیشتر خواهد بود.»

به او معترض شدم که خب همه کالاها را از شرکت‌های ایرانی تامین کنید تا به فروش برود، فروشنده لحن خود را تغییر داد و گفت:«من فروشنده‌ام، کالای خارجی می‌آورم چون مشتری ایرانی من کالای خارجی می‌پسندد، هر موقع سلیقه‌ او تغییر کرد، من هم طبق همان سلیقه کالای ایرانی می‌یارم.»

 

*کالای ایرانی همچنان در حصار نمونه مشابه خارجی

از پاساژ ثامن‌الحجج خارج شدم در پیاده رو با یک مشتری نسبتا میان‌سال مواجه شدم که در حال صحبت با فرد دیگر بود. آن شخص میانسال می‌گفت، کالای ایرانی بخریم چون ارزان تر است اما طرف مقابل می‌گفت، کالای ایرانی را فلان فامیل ما خریداری کرده و بعد از 2 هفته خراب شده است، ما آنقدر پولدار نیستیم که ایرانی بخریم.

اگر اظهارات آن مشتری‌ را در کنار مشاهدات میدانی قرار دهیم متوجه خواهیم شد، با وجود پیشرفت‌های شکل گرفته در صنعت لوازم خانگی بومی، مصرف‌کننده ایرانی همچنان نسبت به مصرف محصول ایرانی توجیه نشده است و اقبالی به آن ندارد.

علاوه بر این با وجود صحبت بیشمار از محدودیت ورود لوازم خارجی همچنان بخش بسیار زیادی از بازار لوازم خانگی کشور از محصولاتی با برند خارجی اشباع شده است و مشخص نیست این واردات چرا با وجود مصوبات همچنان ادامه داد.

به گزارش فارس کاربران این رسانه در بخش فارس من با طرح موضوع (چرا بعد از توقف واردات، لوازم خانگی ایرانی گران شد) خواستار پیگیری در این‌باره هستند؛ در این موضوع  تا کنون بیش از 1900 نفر حمایت و آن را امضا کرده‌اند، شما هم اگر می‌خواهید امضا کنید، به این صفحه مراجعه کنید.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: لوازم خانگی ایرانی لوازم خانگی لوازم خانگی خارجی سه راه امین حضور شوتی ممنوعیت واردات کالای خارجی بازار لوازم خانگی لوازم خانگی کشور صنعت لوازم خانگی سه راه امین حضور کالاهای ایرانی کالاهای خارجی محصولات خارجی کالای ایرانی تلویزیون ها کالای خارجی برند خارجی او گفتم آقای حسنی اصغر آقا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۷۷۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قاچاقچیان، پنهان در نقاب کسب و کار‌های اینترنتی/کالای قاچاق چگونه در سایت‌ها فروخته می‌شوند؟

همزمان با گسترش فروش کالای قاچاق در سایت‌های فروشگاهی دارای درگاه پرداخت بانکی، معاون فناوری‌های نونین بانک مرکز بیان کرده که این خدمات فقط برای کسب و کار‌های مجاز این بخش اراده داده می‌شود؛ لذا این احتمال می‌رود که در سایه سوء نظارت برخی وزارتخانه قاچاقچیان کالا در پس نقاب کسب و کار اینترنتی اقدام به فروش اجناس ممنوعه خود می‌کنند.

گروه صنعت، معدن و تجارت بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ قاچاق پدیده‌ای مخرب در اقتصاد هر کشور است که ضمن وارد کردن خسارت‌های سنگین به بدنه تولید، دولت آن کشور را هم از دریافت حقوق گمرکی و عوارض کالای قاچاق شده به کشور محروم می‌کند.


متاسفانه در طول سال‌های اخیر حجم ورود کالای قاچاق به ایران از شدت زیادی برخوردار شده به گونه‌ای که این موضوع صدای اعتراض تولیدکنندگان کالا‌های قاچاق‌خیزی همچون لوازم خانگی و پوشاک را هم درآورده است. قاچاق یک وجه از اقتصاد زیرزمینی محسوب می‌شود؛ لذا، به واسطه این موضوع تمامی دولت‌ها سعی می‌کنند که دست اندرکاران این نوع فعالیت‌ها را از دریافت برخی خدمات پولی و بانکی محروم سازند.


عرضه کالای قاچاق در سطح بازار اشکال مختلفی دارد؛ عموماً این نوع کالا‌ها به صورت سنتی در بازار فروخته می‌شود، اما در طول سال‌های اخیر مواردی دیده شده که باند‌های قاچاق سعی کرده‌اند که کالای غیرقانونی خود را در بستر اینترنت و از طریق سایت‌های فروشگاهی برخط به فروش برسانند.


با ظهور کسب و کار‌های اینترنتی و افزایش تمایل مصرف‌کنندگان در بهره‌برداری از خدمات آنها، استفاده از درگاه‌های پرداخت اینترنتی هم رشد قابل توجهی پیدا کرد. در اواخر سال ۱۳۹۰ بانک مرکزی برای تسهیل نقل و انتقالات غیر نقدی معاملات سامانه شاپرک را راه‌اندازی کرد. اصلی‌ترین ماموریت تاسیس این سامانه، فراهم کردن فضایی امن برای انجام مبادلات غیرنقدی بوده که در سال‌های اخیر به شکل گسترده‌ای رواج پیدا کرده است.


در حال حاضر اکثر تراکنش‌های مالی پایانه فروش، کارتخوان و درگاه اینترنتی در بستر این شبکه انجام می‌شود. آخرین آمار بانک مرکزی حاکی از آن است در ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۲ میزان ارزش مبادلات صورت گرفته در بطن این سامانه حدود ۱۰ هزار و ۹۳۳ همت بوده که در مقایسه با مدت زمان مشابه خود در سال ۱۴۰۱، رشد ۳۵ درصد را تجربه کرده است. گفتنی است؛ که ارزش تراکنش‌های مالی ثبت شده در سامانه شاپرک در سال ۱۴۰۱، عددی بالغ بر ۸ هزار و ۹۶ همت بوده است


البته باید این نکته را هم یاد آورد شد تمامی آن ۱۱ هزار همت تراکنش مالی صرفاً مختص به درگاه‌های پرداخت اینترنتی نبوده و پایانه‌های فروشگاهی و کارتخوان‌ها هم از این عدد سهم قابل توجهی دارند، اما از آنجایی که بعد از شیوع گسترده ویروس کرونا خرید غیر حضوری کالا و یا خدمات از رونق زیادی برخوردار شد، می‌توان این انتظار را داشت که عدد مربوط به درگاه‌های اینترنتی هم رقم قابل ملاحظه‌ای باشد.


بر اساس آخرین گزارش مرکز توسعه تجارت الکترونیک وزارت صمت، میزان ارزش اسمی معاملات رسمی تجارت الکترونیک در سال ۱۴۰۱ عددی بالغ بر یک هزار و ۸۳۳ هزار میلیارد تومان بوده است؛ لذا، به واسطه این موضوع می‌توان این تحلیل را داشت که این عدد در ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۲ حداقل به دو هزار ۵۰۰ همت رسیده باشد.


یکه‌تازی قاچاقچیان کالا در عرصه تجارت الکترونیک


آن طور که از آمار‌های پیداست در طول سال‌های اخیر میزان ارزش تجارت الکترونیک از رشد قابل توجهی برخوردار بوده است. همزمان با این رشد، عرضه کنندگان کالا قاچاق هم با توجه به این نکته سعی بر آن داشتند که از این ظرفیت برای فروش کالا‌های ممنوعه خود استفاده کنند.


چند ماه قبل «امین کلاهدوزان» رئیس مرکز تجارت الکترونیک وزارت صمت در گفتگو با بازارنیوز میزان ارزش معاملات رسمی این حوزه را یک هزار ۸۳۳ هزار میلیارد تومان و همچنین مقدار ارزش معاملات صورت گرفته در بازار غیررسمی را با استناد به گزارش شورایعالی فضای مجازی، ۵۰ هزار میلیارد تومان عنوان کرد.


به نظر می‌رسد که بخشی این ۵۰ هزار میلیارد تومان مختص به کسب و کار‌هایی است که اینماد ندارند و یا اینکه به دنبال فرار از پرداخت مالیات هستند، اما مطمئناً بخش اعظمی از آن عدد مربوط به تراکنش‌های مالی باشد که از محل عرضه کالا‌های قاچاق محقق شده است.


فروش کالای قاچاق صرفاً از طریق شبکه‌های اجتماعی و یا با استفاده از کارت به کارت صورت نمی‌گیرد، بلکه بخش قابل توجهی از این مبادلات از طریق سایت‌های فروشگاهی صورت می‌گیرد که از درگاه پرداخت امن برخوردار هستند!


قطع فوری درگاه‌های پرداخت سایت‌های عرضه کننده کالای قاچاق


«مهران محرمیان» معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی در گفتگو با بازارنیوز پیرامون علت برخورداری برخی از سایت‌های فروشگاهی عرضه کالای قاچاق از درگاه پرداخت بانکی اظهار کرد: ارائه خدمات پرداخت به سایت‌های عرضه کنندگان این نوع کالا‌ها تخلف بوده و امکان انجام آن وجود ندارد. درگاه‌های پرداخت صرفاً برای کسب و کار‌ها در نظر گرفته می‌شود.


معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی تصریح کرد: در حال حاضر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و همچنین سازمان تعزیرات حکومتی حساسیت بالایی نسبت به این موضوع دارند. به محض شناسایی این نوع کسب و کار‌ها اطلاعات مربوط به آن‌ها برای بانک مرکزی ارسال شده و سپس درگاه‌های پرداخت آن‌ها به سرعت قطع می‌شود.


آنطور که معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی گفت درگاه‌های پرداخت بانکی فقط به کسب و کار‌ها تعلق می‌گیرد؛ یعنی این خدمات فقط به افرادی ارائه داده می‌شود که از سوی وزارتخانه‌های اقتصاد و صمت روند مجوز دهی و معرفی آن‌ها به عنوان صاحبان کسب و کار به بانک مرکزی انجام می‌شود.


در حال حاضر بسیاری از سایت‌های اینترنتی تبدیل به جولانگاهی برای عرضه کالای قاچاق شده است؛ متاسفانه فروشندگان این قبیل محصولات در پس نقاب صاحب کسب و کار اینترنتی مشغول عرضه اجناس ممنوعه خود هستند. حال باید دید که برای جلوگیری از این موضوع وزارتخانه‌های صمت و اقتصاد و همینطور بانک مرکزی چه اقداماتی را اتخاذ خواهند کرد.


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: کالای قاچاق ، سایت اینترنتی ، بانک مرکزی ، کسب و کار اینترنتی ، وزارت صمت ، مرکز توسعه تجارت الکترونیکی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000T9y

دیگر خبرها

  • انبار احتکار لوازم خانگی در محمودآباد لو رفت
  • کشف ۳۰ میلیارد لوازم خانگی قاچاق در کرمان 
  • کشف ۳۰ میلیارد لوازم خانگی قاچاق در کرمان
  • ۹۹ درصد لوازم خانگی تقلبی در اینجا به فروش می‌رسند | چقدر لوازم خانگی تقلبی در بازار وجود دارد؟
  • دولت از فعالان بازار لوازم خانگی انتظار معجزه دارد
  • کالامارکت چیست؟ مارکت پلیس فروش اقساطی کالای دیجیتال و لوازم خانگی
  • قاچاقچیان، پنهان در نقاب کسب و کار‌های اینترنتی/کالای قاچاق چگونه در سایت‌ها فروخته می‌شوند؟
  • کشف ۲ محموله کالای قاچاق ۱۸۰ میلیاردی در تهران
  • ۵۰ میلیارد ریال لوازم خانگی در شمال تهران توقیف شد
  • راه‌های تشخیص کالای تقلبی از اصلی در بازار لوازم یدکی خودرو | علامت استاندارد تقلبی یا اصل؟